SEO оптимизация

Какво е SEO? Какво представлява SEO оптимизация?

    S.E.O. е съкращение, то идва от английски език.Search Engine Optimization или на български „оптимизация за търсачки“. Тази оптимизация се състои основно в популяризирането на съдържанието на вашия сайт, самото съдържание се прави по-лесно разбираемо за търсачките, с което пък се постига по-челни позиции по ключови думи в търсачките.

Каква бива SEO оптимизацията?

Тя е основно два вида: вътрешна(OnPage) и външна(OffPage). Чрез вътрешната оптимизация се организира информацията на сайта ви по начин, който Google и другите търсачки разбират правилно и откриват важните за Вас ключови думи. Вътрешната оптимизация често се състои в самите текстове, структурата и връзките по сайта ви. Външната оптимизация представлява съвкупността от връзките, които водят към вашия сайт. Тук е важна тежестта на връзките и ключовите думи, които се използват. Елементарно обяснено за една добра оптимизация на сайта ви е необходимо: уникално(НЕ копирано), качествено вътрешно съдържание и необходим брой връзки от качествени сайтове към вашият сайт.

Защо ни е SEO оптимизация?

Чрез нея постигаме по-добро класиране по ключовите думи в търсачките. А това разбира се е от голямо значение, защото най-таргетирания ни трафик идва точно оттам. Ако вие например имате фирма за дограма в определен град или онлайн магазин, в който продавате дрехи, то за Вас оптимизацията е с изключително значение.Потребителите и вашите бъдещи клиенти търсят в Google с ключови думи като: „дограма Пловдив“ или „мъжки дрехи“. Ако сте от 1 до 5-то място в Г., вие ще получавате много повече посещения и съответно продажби, сравнение с 2-3-та страница нали? Ако на всеки 50 посещения средно продавате по 1 дреха,то като имате 250 посещения ще продадете 5 дрехи, но ако сте в първите резултати с 1100 посещения, дали няма да печелите повече?

Каква е цената за постигането на такива резултати?

Цената е неопределена, тя е зависима от конкуренцията, от броя на ключовите думи, които трябва да се оптимизират, от вашия бюджет за реклама, от времето за изпълнение и т.н.